9/20
  • Pages
  • Editions
01 COVER
02 INHOUD
03 START
04 REWORK BIJ HET RODE KRUIS
05 SER-ADVIES
06 ROUND TABLE HYBRIDE WERKEN
07 VERPLICHT OP KANTOOR
08 HYBRIDE WERKEN; VAN VISIE NAAR PRAKTIJK
09 HYBRIDE CONCEPT LOAF
10 THUISWERKVOORZIENINGEN BELASTINGVRIJ
11 DE TRECHTER OMDRAAIEN
12 AUDIOVISUELE OPLOSSINGEN
13 HYBRIDE WERKEN IN VACATURETEKSTEN
14 SAMENWERKEN EN HET HUISVESTINGSBELEID
15 LOSLATEN CORONAMAATREGELEN
16 THUISWERKEN BLIJVEND IMPACT
17 MEER ZEGGENSCHAP WERKPLEK
18 DUURZAAM WERKEN IN EEN HYBRIDE OMGEVING
19 AGENDA
20 PARTNERS VAN SWP

Hybride concept LOAF Combinatie 5 sterren ontvangst met hoogwaardig F&B aanbod

D&B The Facility Group heeft een hybride ontvangst- en F&B-concept voor kleinere en middelgrote multi-tenant kantoren op de A-locaties van de Randstad gelanceerd.

Waarom? Omdat huurders van deze gewilde grootstedelijke panden hun medewerkers en gasten niet alleen top moeten kunnen ontvangen, maar ook iets lekkers te eten en drinken willen aanbieden. De meeste providers hebben moeite om in deze nichemarkt een rendabel en vooral kwalitatief hoogwaardig aanbod te realiseren. Merijn de Launay, Manager New Business Real Estate is verantwoordelijk voor de implementatie van de eerste outlets. Hij licht de voordelen van het LOAF-concept toe.

Waarom is LOAF eigenlijk ontworpen?

Merijn: “Wij hebben bij D&B een sterke footprint in het vastgoed. Onze opdrachtgevers willen omgevingen creëren die een sterke aantrekkingskracht uitoefenen op potentiële huurders. En die huurders willen weer toffe kantoorruimtes aanbieden om talenten te kunnen werven en binden. We zagen ook een sterke trend van single- naar multi-tenantlocaties. Daar werken de grotere, wat logge ontvangst- en F&B concepten niet goed. Wij hebben LOAF bedacht om de ‘war for talent’ te helpen winnen en de verhuurbaarheid van kantoormeters te verhogen. Een representatieve entree met een gastvrouw of -heer die medewerkers en gasten perfect ontvangt is een ‘must’. Potentiële huurders worden door onze host ontvangen en rondgeleid. Ook wil je niet dat medewerkers voor hun lunch ergens een vette hap gaan halen of uit hun eigen broodtrommeltje moeten eten. D&B heeft vanwege deze uitgangspunten een top-ontvangst én F&B voor de opstartende high end locaties ontworpen.

“Wij hebben LOAF bedacht om de ‘war for talent’ te helpen winnen en de verhuurbaarheid van kantoormeters te verhogen” – Merijn

Wat is er onderscheidend aan? Enthousiast grijpt Merijn deze vraag aan om het LOAF-concept te benadrukken: “Onze host snápt ontvangst en Hospitality. Je wordt met een glimlach ontvangen. De outlet ziet er goed uit. We zijn het als D&B aan onze stand verplicht dat je er verantwoord en vooral lekker vers eten kunt krijgen. Het wordt ter plaatse voor je klaargemaakt. Uiteraard kan je, het is ten slotte de Randstad, alles To Go meenemen. Maar het belangrijkste: we plaatsen er ondernemende medewerkers. Ze moeten er een feestje van maken tussen 08:00 en 17:00! Het zijn collega’s met een horeca-achtergrond. Of ze hebben eerder een bedrijfje gerund. Dat betekent ook dat we maximale flexibiliteit willen bieden. Dus wij kunnen die last minute banqueting services voor onze klanten snel regelen. Je ziet dat de meeste aanbieders pas vanaf 150 lunchgebruikers per dag iets willen organiseren. Met allerlei voorbehoud en voorwaarden. Wij beginnen al bij een minimale pandbezetting. En we investeren in de benodigde faciliteiten. Het is dus meer een B2C dan een B2B concept.”

“We plaatsen er ondernemende medewerkers. Ze moeten er een feestje van maken tussen 08:00 en 17:00!” – Merijn

Nog meer voordelen? “Jazeker”, antwoordt Merijn. “De OPEX-kosten staan gelijk aan het outsourcen van een receptiepost. Bij hoge omzetten zijn er voor opdrachtgevers ook kick backs mogelijk. We denken dus sterk mee met de kosten van onze klanten.”