Persoonlijke pauzecoach houdt thuiswerkers fit

R-Go Tools, ontwikkelaar en producent van ergonomische hulpmiddelen voor gezond beeldschermwerk, introduceert de R-Go Break, een persoonlijke pauzecoach om fit te blijven tijdens het werk.

Uit onderzoek van de CNV blijkt dat 41 procent van de thuiswerkers vaker last heeft van fysieke klachten sinds zij thuiswerken door de coronacrisis. Bijna een op de tien gaat vaker naar de fysiotherapeut sinds ze thuiswerken. Thuiswerkers brengen meer uren door achter de computer, zitten langer en nemen over het algemeen minder pauzes. Het plannen van korte pauzes, regelmatig afwisselen van je houding en het doen van oefeningen tijdens je werkdag is van vitaal belang voor je gezondheid. Hiermee voorkom je dat spieren en pezen overbelast raken en stimuleer je een goede bloedcirculatie. De R-Go Break is een persoonlijke pauzecoach en heeft drie modules: de Break coach, de Zit/sta coach en de Fit coach.

Break coach De Break coach is een hulpmiddel dat je helpt herinneren om je werk te onderbreken met pauzes. De Break indicator is geïntegreerd in de R-Go Break producten. Terwijl je werkt, verandert het LED-lampje op de muis of toetsenbord van kleur, zoals bij een stoplicht. Wanneer het licht groen wordt, betekent dit dat je gezond bezig bent. Oranje geeft aan dat het tijd is voor een korte pauze en rood geeft aan dat je te lang hebt gewerkt. Deze signalen geven je positieve feedback over je pauzegedrag.

  • De R-Go Break software is aanpasbaar. Zo kun je bijvoorbeeld de pauzefrequentie verhogen in geval van pijn of op advies van je therapeut.
  • De standaard pauzetijden van de R-Go Break software zijn ingesteld volgens de Nederlandse Arborichtlijnen en op advies van ergonomische deskundigen: 30 seconden pauze na elke 10 minuten werk, 5 minuten pauze na elk uur met een dagelijkse limiet van 6 uur beeldschermwerk.
  • Personaliseer je pauzes door bijvoorbeeld een herinnering in te stellen als het tijd is voor een kopje thee, een potje tafeltennis of een wandeling.
  • De R-Go Break software geeft je ook de mogelijkheid om je muis te personaliseren. Zo kun je bijvoorbeeld je muis gebruiken om het volume te verhogen of te verlagen. Je kunt er ook voor kiezen om alle tekst met één simpele klik te selecteren in plaats van te slepen.
  • De R-Go Break software analyseert je werkgedrag en maakt dit zichtbaar in een grafiek. Deze grafiek laat zien hoe intensief je de muis en het toetsenbord gebruikt en de relatie tussen beide. Als je bijvoorbeeld je muis intensief gebruikt, word je geadviseerd om meer gebruik te maken van de sneltoetsen.

Zit/ sta coach Door tijdens de werkdag regelmatig van houding te veranderen, stimuleer je de bloedcirculatie en voorkom je lichamelijke klachten. Op basis van daadwerkelijk beeldschermgebruik, stuurt de Zit/ sta coach je bureau aan van zittend naar staand of een hoogte daar tussenin (voor gebruik van een sta- kruk of deskbike). Je kunt je pauzes persoonlijk instellen en je elektrische bureau programmeren om omhoog of omlaag te gaan naar de door jouw gekozen hoogte. De Zit/ sta coach is ontwikkeld in samenwerking met meubelfabrikanten.

Fit coach Met deze module kun je nog gezonder werken! De Fit coach biedt je verschillende oefeningen van fysiotherapeuten aan, die zittend op je bureaustoel of staand kunnen worden uitgevoerd. Met deze oefeningen ben je productiever en blijf je fit tijdens je werkdag.

R-Go Break producten De R-Go Break producten zijn uitgerust met een pauze indicatie LED-lampje. Dit licht verandert van kleur tijdens gebruik, waardoor je een subtiel signaal krijgt wanneer het tijd is om te pauzeren. Dit geldt voor:

  • R-Go HE Break muis
  • R-Go Split Break toetsenbord
  • R-Go Compact Break toetsenbord
  • R-Go Numpad Break