Start

Inrichting & Design

Nu de cijfers van de coronapandemie zich gunstig lijken te ontwikkelen zijn workplace managers druk bezig met het vormgeven van de post-corona werkomgeving. Een werkomgeving die voortaan hybride zal zijn, met medewerkers die zowel op kantoor als thuis zullen werken. En met een kantoor dat aan andere ontwerpeisen zal moeten voldoen omdat de behoeften van medewerkers zijn veranderd. Daarom is Inrichting & Design het centrale thema van deze zesde E-zine van Smart WorkPlace.

Het thema wordt vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Zo wijst Kim Vermeulen op het belang van de klantreis bij het ontwerpen van de juiste werkomgeving en zet Ronald Geukema op een rij waaraan een kantoor post-corona moet voldoen. Jetske de Graaf benadrukt dat in deze werkomgeving bewegen ook een belangrijk element moet zijn. Marc de Vries verwacht dat er in de post-corona werkomgeving met name drie soorten ruimtes zullen komen: stilteruimtes, focusrooms en ontmoetingsplekken.

One size fits all lijkt bij Inrichting & Design definitief verleden tijd. Al is het maar, zo betoogt Jeannine van der Linden, omdat niet alle medewerkers hetzelfde zijn. Ze doet daarom een duidelijke oproep: ontwerp gepaste ruimtes voor introverte, extraverte en neurodiverse medewerkers. Het sluit mooi aan bij de visie van Ernst-Willem van Drumpt, die oproept om bij de inrichting en design van de post-corona werkplek deze inclusief te ontwerpen.

Omdat thuiswerken ook onderdeel uitmaakt van de hybride werkomgeving besteedt dit E-zine ook daar aandacht aan met onder meer tien tips voor de juiste verlichting van de thuiswerkplek.

Teruglezen Wilt u de vorige vijf E-zines teruglezen? Dat kan via de Kennisbank. Daar vindt u ook de digitale versies van de acht magazines die tot nu toe verschenen zijn.

Voor dagelijks nieuws volg de berichten op www.smartwp.nl, @1SmartWorkPlace, onze LinkedIn-pagina en ons YouTube-kanaal. Wilt u onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen? Klik dan hier.

Het team van Smart WorkPlace: Peter Bekkering, Jacqueline van Doorn, Laura Calot, Dirk van Gemert, Daniël van der Kolk, Wim Kooyman en Wietse Walinga.

Wilt u ook het E-zine ontvangen, vul dan dit formulier in.