Digitalisering

Digitalisering speelt een belangrijke rol bij het vormgeven van de werkplek van de toekomst, post-corona en in een hybride omgeving. Daarom is digitalisering het centrale thema van deze vijfde E-zine van Smart WorkPlace.

De rol van digitalisering komt niet uit de lucht vallen. Al pre-corona rukten sensoren op de werkplek op als nuttige tools om zowel zaken als werkplekcomfort (licht, lucht, geluid, vochtigheid) als bezettingsgraden te meten en om werkplekken te reserveren. Gebouwbeheerders waren op hun beurt al aan de slag met big data om ze in te zetten voor predictive maintenance.

Corona heeft aan al deze ontwikkelingen een extra dimensie gegeven. Het belang van een gezonde en veilige werkplek staat meer dan ooit voorop en harde data die daarover uitsluitsel geven kunnen zowel leidinggevenden als medewerkers straks de zekerheid bieden dat een terugkeer veilig is.

Een aantal bijdragen in deze editie geven al een mooi doorkijkje over de thema’s rond digitalisering waarmee organisaties de komende periode te maken krijgen: ‘Met data grip krijgen op huisvestingsbehoefte’, ‘Inzichtelijk maken van bezetting en gebruik op kantoor bij blended working van groot belang’ en ‘Flexibiliteit als troef: technologie ter ondersteuning van de hybride werkplek’.

En natuurlijk is digitalisering ook een item wat volop aandacht krijgt bij de WorkPlace Academy, waarvan de Basisopleiding op 13 april van start gaat. Hoofddocent Jan Gerard Hoendervanger vertelt u er alles over in deze E-zine.

Bij het informatieblok Agenda leest u over de komende activiteiten van Smart WorkPlace en haar partners. Want kennis wordt samen met de aangesloten partners verkregen, verrijkt en gedeeld.

Teruglezen Wilt u de vorige vier E-zines teruglezen? Dat kan via de Kennisbank. Daar vindt u ook de digitale versies van de zeven magazines die tot nu toe verschenen zijn. Inmiddels heeft Smart WorkPlace ook vier masterclasses uitgebracht samen met CoreNet Global Benelux Chapter. De eerste vier gingen over Sociale cohesie bij werken op afstand, Is vastgoed de sleutel voor wellbeing?, Vitaliteitsmasterclass en De weg naar gezonde gebiedsontwikkeling. Er volgen er nog vier. Wilt u op de hoogte blijven van toekomstige masterclasses? Click dan hier.

Voor dagelijks nieuws volg de berichten op www.smartwp.nl, @1SmartWorkPlace, onze LinkedIn-pagina en ons YouTube-kanaal. Wilt u onze wekelijkse nieuwsbrief ontvangen? Click dan hier.

Het team van Smart WorkPlace Jacqueline van Doorn, Peter Bekkering, Wietse Walinga en Wim Kooyman.

Wilt u ook het E-zine ontvangen, vul dan dit formulier in.