Return On WorkPlace

Smart WorkPlace schoot het jaar 2020 bijna letterlijk uit de startblokken! Op 9 januari werd de Round Table over 'Quality of Worklife' gehouden - zie pagina 14 in deze E-zine - en op 13 februari vond het event WorkPlace Day plaats met als thema 'Return On WorkPlace'. Een tekst- en een beeldverslag is te lezen en zien op pagina 3. Tijdens WorkPlace Day werd ook de Challenge 'Future of Healthy Work' gelanceerd, een initiatief van Smart WorkPlace met een aantal van haar partners; meer hierover is te lezen op pagina 5. Met de onderwerpen van deze eerste activiteiten in 2020 benadrukken Smart WorkPlace en haar partners hun gezamenlijke missie: het optimaliseren van een smart, gezonde en circulaire werkomgeving.

'Return On WorkPlace' is het onvermijdelijke thema van deze vierde E-zine van Smart WorkPlace. Meer en meer staan publicaties, discussies en presentaties van deskundigen in het teken van kwaliteit van leven en gaan over gezondheid van mensen. De werkomgeving is voor een belangrijk deel bepalend voor het welzijn en de gezondheid van mensen. En de noodzaak om aandacht te geven aan deze onderwerpen is noodzakelijk want met 16 procent is burn-out momenteel de meest voorkomende ziekte die gerelateerd is aan de werkomgeving. Hoogleraar Pascale Peters (pagina 7) wijst op de gevaren van de huidige werkprocessen die volgens haar alleen maar tot meer burn-out klachten leiden. Jan Gerard Hoendervanger van onderzoeksinstituut Healthy Workplace (pagina 8) en architecte Stephanie Akkaoudi Hughes (pagina 9) houden een pleidooi voor meer interactie in de werkomgeving omdat dit het welzijn en geluk van medewerkers bevordert.

Bij het informatieblok Agenda leest u over de komende activiteiten van Smart WorkPlace en haar partners, waaronder de aankondiging van Campus Day op 25 juni. Want kennis wordt samen met de aangesloten partners verkregen, verrijkt en gedeeld. Wilt u de vorige drie E-zines teruglezen? Dat kan via onderstaande links.

E-zine #1 Digitalisering

E-zine #2 Community

E-zine #3 Gezondheid


Eind april verschijnt magazine #6 van Smart WorkPlace. De eerder verschenen edities kunt u nog eens doorbladeren via onderstaande links.

Magazine 1

Magazine 2

Magazine 3

Magazine 4

Magazine 5

Het team van Smart WorkPlace

Fred Kloet, Jacqueline van Doorn, Martin Koppenhol, Peter Bekkering, Wietse Walinga en Wim Kooyman

Voor dagelijks nieuws volg de berichten op
www.smartwp.nl, @1SmartWorkPlace en onze LinkedIn-pagina.

Kijk hier wie de experts zijn van Smart WorkPlace en kijk hier voor meer informatie over de partners.

Wilt u ook het E-zine ontvangen, vul dan dit formulier in.