KICK-OFF CHALLENGE ‘FUTURE OF HEALTHY WORK

Wie maakt de grootste positieve impact op de mentale en fysieke gezondheid op werk? Daarom draait het bij de challenge ‘Future of Healthy Work’. De kick-off was op donderdag 13 februari tijdens WorkPlace Day 2020.

De ‘Future of Healthy Work’ challenge is een initiatief van zeven partijen: Smart WorkPlace, TNW, Menzis, Royal HaskoningDHV, Strukton, TOPdesk en SAS. Programmaleider van de challenge is Daniël van der Kolk, die bij TNW X verantwoordelijk is voor het connecten van startups, techbedrijven en grote organisaties. “Met de challenge ‘Future of Healthy Work’ willen we inventariseren welke partijen er in de markt zijn om dit vraagstuk op te lossen. Daarbij realiseren we ons dat ‘healthy work’ een vrij breed begrip is dat bestaat uit verschillende componenten. Daarom willen we inzichtelijk maken welke innovatieve partijen oplossingen bieden voor die componenten en die koppelen aan de deelnemende partijen.”

De oplossingen mogen zowel op het gebied van bricks als van bytes en behaviour zijn. Zo kan een inzending bijvoorbeeld gaan over het inzetten van smart materials bij het creëren van een gezonder gebouw, maar ook het bevorderen van geluk bij medewerkers en hen motiveren om gezonder te leven.

Het palet van partijen die deze uitdaging aangaan mag breed zijn, aldus Van der Kolk. “Dat mogen studenten met een bedrijfje zijn, beginnende ondernemers met een klein product tot grotere bedrijven die al een oplossing klaar hebben liggen. Al deze partijen gaan we benaderen via de netwerkkanalen van alle deelnemende partners. Wel geldt voor alle inzendingen een heel belangrijk selectiecriterium: het moet direct toepasbaar zijn. Verder moeten de inzendingen vanzelfsprekend uniek en innovatief zijn.”

Netwerkevents

Een eerste selectie van de inzendingen mag zich presenteren op een selectiedag 8 april bij SAS Institute in Huizen. Bij die gelegenheid wordt opnieuw een selectie gemaakt. Die groep mag vervolgens een presentatie gaan houden bij de organiserende partijen. De drie finalisten strijden uiteindelijk eind mei om de eindzege. Voor de uiteindelijke winnaar is er een prijs die bestaat uit advies en hulp van de organiserende partijen en het onderzoeken van een mogelijkheid tot samenwerken met zo’n partij.

Vakjury

De vakjury voor de challenge ‘Future of Healthy Work’ bestaat uit vertegenwoordigers van de organiserende partijen.

Deelname

Voor deelname aan de challenge: klik hier