GEBOUWDATA INZETTEN VOOR COMFORT GEBRUIKERS

Hoe maken we optimaal gebruik van een gebouw? Data uit het gebouw gaan daarin een belangrijke rol spelen, ook in het belang van de gebruiker.


Om ook die gebruiker te informeren start installatiebedrijf Croonwolter&dros - partner van Smart WorkPlace - de campagne C-the Change. In een veranderende wereld is de installateur voorloper op het gebied van revitalisering en smart buildings; niet voor niets is het dit jaar gerenoveerde hoofdkantoor in Rotterdam uitgerust met de nieuwste sensortechnologie, voortdurend aangepast aan de gebruiker. In het hoofdkantoor, MM25 geheten, is elke verdieping opgedeeld in ‘werkvlekken’ waarbinnen elke medewerker het type werkplek kan kiezen wat bij zijn werkzaamheden past. Het blijkt te zorgen voor meer verbinding met de andere collega’s en stimuleert de creativiteit.


Mens centraal

Een smart building zet de mens centraal. Door de inzet van sensortechnologie wordt data verzameld, die bijdragen aan het verbeteren van het binnenklimaat of bijvoorbeeld advies geven over beschikbare ruimtes. Slimme gebouwen communiceren zo met hun eindgebruikers.


Intuïtiever

Door deze onderlinge connectiviteit is realtime monitoring mogelijk en wordt de ervaring van een smart building intuïtiever. Zo heeft de gebouwbeheerder inzicht in het optimaliseren van het gebouw en krijgt de medewerker door inzet van slimme technologie een comfortabele werkomgeving. 


Ademend gebouw

Dat is waar we nu snel naar toegaan, zegt Ralf Daggers van Croonwolter&dros en expert bij Smart WorkPlace in een vlog van de installateur. “Het is zo mooi dat we dankzij de sensoren de data uit een gebouw kunnen halen op een uniforme manier, zodat we kunnen laten zien hoe het gebouw voor hen presteert en dat we dingen kunnen aanpassen. Zo krijg je een ademend gebouw voor je gebruikers,” aldus Daggers.


Data kan de vastgoedprofessional ook helpen om zijn gebouwen courant te houden. “Het helpt bij een smart workplace strategie en bij het creëren van een goed comfort in een gebouw,” zegt Daggers in de vlog.


Kijk hier naar de gehele vlog.


Bron: Croonwolter&dros